tiistai 11. maaliskuuta 2014

Oho, maaliskuu jo!

Hello loveys! Jos joku muistaa mun joskus tammikuussa sanoneen että "joo, hei nyt mä alan kirjoittamaan joka viikko jotain, MÄ LUPAAN" niin muistaa väärin koska en varmaan ole koskaan luvannut tuollaista. Jos teitä on siellä useampi joka muistaa tuollaista niin suosittelen jonkinlaista lääkärin konsultaatiota, kollektiiviset harhat ei kuulosta terveeltä. Hei haloo, miksi tällainen laiskimus tuollaisia lupailisi? Hankkikaa lääkitys, ihan oikeesti.

No mut joo, elämä Stirlingissä sujuu hyvin. Kevät on saapunut, kukat kukkii jo ja aurinkokin on paistanut viime päivinä. Aina välillä ainakin. Tämä Skotlannin sää on kyllä niin jännittävää, se todella muuttuu hetkessä. Olikohan se noin viikko sitten kun paistoi aurinko, yhtäkkiä satoi räntää, vartin päästä paistoi taas aurinko ja sitten satoi taas räntää. Ei voi yhtään ennustaa miltä näyttää. Näiden paikallisten pukeutuminen taas vähän hämmentää, tuolla on ehkä +9 astetta tänään mutta silti ihmiset kulkee ilman takkeja ja jalassa on shortsit ja ballerinat ja vaikka mitä. Hei, ei ole vielä kesä! Tai no, ehkä se näille on. Kolmen vuoden päästä ehkä mustakin yli kymmenen lämpöastetta on helle.

Mulla oli tänään politiikan in class test. Eli 45 minuuttia aikaa kirjoittaa essee, toisin kuin viime semesterillä, kysymykset eivät olleet tiedossa etukäteen. Tiedettiin vaan että on kaksi kysymystä, toinen liberalismista ja toinen konservatismista. En tykkää noista tilanteista yhtään, enkä tiedä mitä hyötyä niistä on yhtään kellekään. Vastasin kysymykseen "What do you consider being the main weaknesses in the liberal case of individual freedom?" tai jotain sinne päin. Kirjoitin tosi lyhyen vastauksen koska olen niin hidas kirjoittamaan mutta kyllä mä mielestäni onnistuin kysymykseen vastaamaan, kuinka älykkäästi on sitten ihan toinen ongelma. Mutta tärkeintä on että se on nyt ohi ja voi keskittyä miettimään seuraavia kouluhommia. Jee.



Nyt on myös se aika vuodesta kun kaikki etsivät itselleen asuntoa ensi vuodelle. Meillä on Milan ja Agatan kanssa pari näyttöä huomenna, toivottavasti löydetään jotain toimivaa. Yksi ruotsalainen tyttö pyysi mua muuttamaan sen kämppikseksi ensi vuonna kun nykyinen lähtee vaihtoon ja mua kyllä houkuttelisi tosi paljon tarttua tarjoukseen. Se olisi niin helppoa, ei tarvis käydä näytöissä ja olisi paikka jonne viedä tavarat säilöön kesän ajaksi. Se tyttö on myös tosi mukava, joten uskon että tultaisiin hyvin toimeen. Mutta. Haluan kyllä asua mun tyttöjen kanssa ja uskon että meillä tulee olemaan tosi hauskaa, mutta mua kuitenkin aina vähän epäilyttää hyvien kavereiden kanssa asuminen, koska sitten kun hengailee muutenkin paljon yhdessä alkaa helposti pienet asiat ärsyttämään ja sitten niistä saattaa muodostua isompia ongelmia. Ja sitten taas toisaalta ollaan asuttu jo yhdessä muutama kuukausi ja tuntuisi oudolta asua jonkun muun kanssa. Ja mitä sitten jos ei asuttais yhdessä ja sit yhtäkkiä ei koskaan ehittäiskään nähdä toisiamme. Tämä ongelma lähinnä Agatan kanssa, koska opiskellaan eri aineita eikä olla samoissa societyissä. Toisaalta taas olisi ehkä ihan hyvä vähän laajentaa kaveripiiriä. Kauhean hankalaa, en haluaisi sanoa ei kellekään. Mutta katotaan nyt mitä noista näytöistä tulee. Enkä varmaan viitsi olla niin ikävä että sanoisin nyt tytöille että en muutakaan niiden kanssa, koska ilmeisesti kolmen hengen kämppiä löytyy helpommin kuin kahden, ja jos en muutakaan heidän kanssa niin ne joutuu sitten etsimään jonkun uuden tyypin mukaan. Äääh.

Mutta löytyy se asunto mistä tahansa, se on ihanaa että pääsee pois näistä yliopistoasuntoloista. Musta on ihanaa asua kampuksella, mutta näitä muita opiskelijaurpoja ei tuu ikävä. Eikä palohälytysharjoituksia. Viime viikolla olin keskiviikkona illalla joskus kuuden jälkeen suihkussa kun palohälytys alkoi soimaan. Eihän siinä mitään, äkkiä huoneeseen heittämään jotain vaatetta niskaan ja sit ulos odottelemaan. Oli tunnelmat korkealla kyllä! Sunnuntai-illan vesisateessa pyykkihuoneeseen ja takaisin kävellessä myös ajatus omasta pesukoneesta tuntui aika houkuttelevalta.

Opiskelijaelämää, politiikan lukemista pesukoneiden hellässä hurinassa.
Mitäs tässä muuta. Viime perjantaina olin Rock socin kanssa Edinburghissa seikkailemassa. Eli siis kiertämässä baareja. Monet valitteli että Edinburghissa on kallista, mutta halvemmalla pääsin silti kun vertaa perusbaari-iltaan Suomessa. Oon aikaisemmin ollut Edinburghissa vain päivällä, mutta yöelämä toimi myös. Ihana kaunis kaupunki kaiken kaikkiaan. Löysin uuden lempipaikan, eli jos joku tulee joskus käymään (passive-agressive, who me?) niin pääsee käymään täällä. Huippu paikka. Tuo oli ensimmäinen pubi mihin mentiin ja kaikkien oli pakko juosta ensimmäisenä vessaan. Vessojen sijainti oli tosi ovela, siellä oli yksi seinä päällystetty feikeillä kirjahyllyillä ja vessojen ovet oli piilotettu seinään. Missään ei lukenut että missä ne sijaitsee, piti osata työntää seinää oikeasta kohdasta! Oli koomista kun kaikki juoksivat paniikissa ympäri pubia etsien vessoja. Tuon paikan drinkkilista oli huikea, sieltä saa näköjään myös ruokaa, täytyy käydä seuraavalla kerralla kokeilemassa. Käytiin myös paikoissa nimeltä Banshee ja Opium. Toimii!

Muuten viikonloppu sujui urheilun parissa. Ja siis tarkoitan nyt sitä ainoaa oikeaa urheilua eli penkkiurheilua. Lauantaina olin katsomassa pubissa rugbya parin pelin verran. Sunnuntaina raahauduttiin ihan ulkoilmaan katsomaan taas jenkkifutista. Meidän koulun joukkue voitti Skotlannin mestaruuden ja nyt alkoivat play off-pelit Englannin joukkueita vastaan. Tuo peli oli jo melkein kunnon matsi, me voitettiin vaan 48-0 muistaakseni. Ehkä ensi sunnuntaina vastustajat tekee jopa yhden touchdownin. Ei mut oikeesti toivon että taso vähän nousee, on aika tylsää katsella kuin vaan toinen joukkue osaa pelata. Tai siis ei sillä että mä tosta lajista vieläkään mitään erityisesti ymmärtäisin. Ehkä ensi vuonna. Mut siis hyvännäköinen hyvä joukkue meillä on.


Nyt pitäisi vähän lukea ranskaa, tunnin päästä pitäisi olla jo tunnilla. Sen jälkeen on historian luento. Illalla Rock soc, sitä odotellessa! Mun pitäisi myös siivota mun huone mutta ei nyt ahkeroida liikaa yhden päivän aikana, johan tuossa class testissä oli tarpeeksi tekemistä. En tee mitään lupauksia siitä koska kirjoitan taas seuraavan kerran, koska mullahan ei oo tapana sellaista tehdä. Get it together people!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti